Wednesday, September 25, 2013

mimpi patah gigi

haiyak....dah bersawang blog aq ni mcm blog peyan tu..hahahah....meh sini aq nk citer skit...td aq tido petang...pastu ley plak aq mimpi sal jumpe org mati bwah tangga..bpak la seramnyer...kus semngat..org lain bley uat derk je..sengal tol...pastu dh lme skit aq mimpi gigi atas aq longgar je...tolak punyer tolak..keceperrrr..satu gigi aq patah,pastu tak lame tu gigi sblah die plak patah..pelik toll....aq g tngok kat cermin...YA ALLAH...gigi2 aq yg lain ade lg,tp besar giler,lengah nk tutup mulut...aq dah cuak giler mase tu..tp mule2 tu rilex la dulu sbab maybe ingatkan normal la rse cmtu..tp lelame mkin pelik..mulut aq jd muncung kedepan...takuttt...then..aq pun terbangun dri tido...de gak aq dengar sal tafsir mimpi lau gigi tercabut..bukak je internet tngok mmg sah de maklumat sal tu,...seram gak..aq trus call mak aq...mak aq ckap" xde pape la tu..yang hang tidoq ptang2 uat pa...."hahaha....ala tidoq kejap je kot.....xpela,aq bukan nk caye sngat tafsiran tu,just dngar n bnyak kan amal...sekiann...skunk aq nk g mndi..byyyyy....

Sunday, January 22, 2012

konvensyen 1 malaysia

date...20-22 januari 2012
vanue...institut KWSP kajang..(dah mcm hotel kot..)

mlm td bru smpai kat uum...penat giler kot...dah la tension ngan sorang pakcik tu...kmi sebagai urusetia program dah plan nk singgah mid valley pas abis program...pegawai hep pun dah bg green light...die tu sibuk je nk balik awal....tenukkkkkkkkkkk......kmi g 4 bas,so klau nk gerak,kene sme2..sbab kad smartpay tu ade satu je untuk isi minyak kat 4 bas tu...so,gadoh punyer gado..kmi decide balik uum terus jela...(padahal pakcik bas semue ok je...)kannnnn.......satu hal lg,dah la kmi naik ngan pakcik tu,lg la tensionnnn,kmi ngah berapi kat bkang bas,die boley plak karaoke kat depan....arghhh...dammmmmmmm.......sabo je la jemah oiiii....kmi kat blkang pe lg,uat bising n uat mogok lapar.(kunun x nak mkan la....padahal,bile dah berenti....semue tmpat nk jalan...dunkin donut,KFC...mcm la..hahahahahaah)......kmi team VVIP amat marah..dammmm.....


 mogok makan la kunun...kwkwkwkwkwwk..........tp aq stil x mkan kot.....






ni la team urusetia LESTARI 3.....dari kiri DATO' IKRAM, TAN SRI AZHAR MOJAKO, DATIN PADUKA CUE SANTAI, TUN HAFIZ (LECTURE UNIMAS OK), TOH PUAN TEH CAYANG...

muke mintak penampar n kaki..kwkwkwkwwkwkwk

Monday, January 16, 2012

terjemahan zikir munajat

Maha Suci Allah dan segala-gala puji-pujian bagi Allah serta tiada Tuhan melainkan Allah dan Allah Yang Maha Besar

Allah, Allah, Allah Wahai Allah

Cukuplah Allah Yang Maha Agung sebagai Tuhanku, tidak ada sesuatupun di hatiku melainkan Allah, Cahaya Muhammad Sallallah

Kami bertaubat kepada Allah, dan kami kembali kepada Allah , dan kami menyesal diatas apa yang telah kami lakukan.

Maha Suci Allah yang mana tidak ada kekuasaan makhluk yang boley mngatasi kekuasaan-Nya
(Iaitu) Dialah satu-satunya di atas arasy yang diesakan

Raja Maha Gagah yang menguasai kerajaan langit

Kerana Kebesaran-Nya itu (maka tunduk dan sujudlah segala makhluk(wajah-wajah))

Cukuplah Allah Yang Maha Agung sebagai Tuhanku, tidak ada sesuatupun di hatiku melainkan Allah, Cahaya Muhammad Sallallah

Tidak ada yang lain (di hatiku) melainkan Allah sebagai tempat menunjuk ajar

Tiada Tuhan melainkan Allah, Raja Yang Maha Besar

Muhammad itu Rasul Allah, yang benar segala janji-janjinya lagi di percayai

Aku memohon daripada Allah, sesungguhnya Dia Maha Penerima Taubat

P/s>>>kite share ape yg kite tahu,,,sekian

doa untuk ibuku...

aryny dah masuk 17 jan 2012...genap 4 hari aq demam...urmmm...kalau stakat bdan panas je xpe la,ni demam+seleseme...ohok3(batuk skit)....xpe la tu bru ujian kecil dri Allah...aq pun x tau pe yg aq nk uat aryny...tp spatutnyer aq kne study la,sbab last paper aq 19 jan ni...adoiii...xde mood nk study..kepale sakit je,...tp yg herannyer,bile tngok movie korea, mate ni terang bederang plak....kuang3.....dushhh!!!!.......

hshhhhhhhh........x tau la nk citer pe je..jap ek(pikir jap..)...aq x tau la nk balik umah bape arybulan,abis exam 19 jan,pastu 20-22 kene g kajang..de program hep kat sane (institut KWSP kajang)..pastu 26-28 de kem kepimpinan dak sekolah anjuran kelab aq(sekretariat 1 malaysia)...pastu paling sakit pun balik akhir bulan 1..hadoiii.....sem depan boodak2 masuk 17 feb,n selaku RA yg paling kacak mesti la kne balik awal sebab nk susun kunci bgai....sekali lg hadoiiii.....bape hary je bley balik umah...

tepon mak,ckap kat die yg aq balik sekejap je,pastu die ok je..mmg la mulut die kate ok,tp hati die aq tau sngat..mesti la die sedeh.....nk bg hilng rse sedey die,lam 2 hri skali aq tepon la,pndai2 la uat topik,at least dengar sore...tipu la kalu die kate die x sedey...yela,aq dok kedah,mak plak dok pahang..kalau jd pape nk balik jauh kot.....urmmm...aq ingt lg mse skul kat SM teknik muar,johor..mak aq hantar kat bustand sbab nk balik asrama,mak aq cool je..aq x prasan pape la..tp bile dah agak2 jauh dri muadzam tu aq saje la call kakak aq,korang tau die cakap pe.."mase bas hang dah gerak,mak nangis kat belakang kedai"....aq pun hurmmm......family aq ni susah skit nk kuar air mate depan family,masing2 suke simpan sendiri2 je...tu yg jd msalah...tp msing2 kene fham hati msing2 la...tu je kot nk citer,,sedey plak biler tringat mak aq...

dri jauh lam solat aq mesti doakan mak aq..
 "Ya Tuhanku, ampunilah aku dan ibubapaku, dan kasihanilah keduanya sebagaimana kedua-duanya mengasihaniku sewaktu aku masih kecil"

Thursday, December 29, 2011

study...

video
haryny dah masuk 30 dec 2011...saat2 terakhir dalam tahun 2011......aq stat exam 3 jan 2012....adoii,blom sedia lg la...kepale ni asyik merewang kat mnde lain je....pe nk uat ni...kepale ni blur je.....klau mse form six tu punyer la tungkus lumus study...siang malm pg ptg,mesti study je,,mmg citer2 nk masuk U,....tp biler da kat u,x larat la pulok nk study je..letih sngat,...tringin nak keje la pulok...adoiii...sabor jela.....pe pun, study la jugak....

Sunday, December 25, 2011

korang ader????

huuhuh..jgan jeles ye....aq dah ade twitter ok...saje je uat...ni sume sbab tension sngt ngan fb...sengal je..xley nk komen...tension kot...so pasni maybe lau ade pape aq twit je la ye..huhuhuhuh

Saturday, December 24, 2011

kenekan org...

hahahahaah.......first time aq smbut besday org kat uum ni dlm keadaan bersih..kalau tidak.....
mau bersepah kulit telur kat atas kepala....
kalau besday aq xpe..
ni besday org lain tp aq yg kene lebey...
kurang asam boi betui...
****************************************
td selebret besday spe tah...aq pnggil die sepet je..sbab mate die sepet..
dak sem 1..hahahahah
tp mlm ni aq x brpe mnyerlah kot kenekan org..penat la...
tp lau dtg mood giler aq..mmg menangis lah..hahahahaha.....
ingt lg mase besday munirah buncit....
aq bg mandi ngan sebaldi air serbuk kunyit...hahahaha
pdan muke temox tu..
hahahahahahah......
****************************************
ok lah pape pun hepy besdah kat kamu ye SEPET and fiq boyot....
pasni jgan nakal2 dah..korang da tue tau..dah boley kawen ..hahahahahahah
...huhuhuhuhuhuhu...hihiihihhi...








last2 pun aq menyerah la jugak....kesian bam keja



 aq, dah la die berat..hahahahahaha 




 hahahahahaah........


ni lah..kalau dah soh "pose"
fiq kalau bercereta abis bergerak semua nggota badan...
dada mesti la gerak skali...
saje nk tunjuk asset...
hahahahahahahaha