Thursday, December 29, 2011

study...

video
haryny dah masuk 30 dec 2011...saat2 terakhir dalam tahun 2011......aq stat exam 3 jan 2012....adoii,blom sedia lg la...kepale ni asyik merewang kat mnde lain je....pe nk uat ni...kepale ni blur je.....klau mse form six tu punyer la tungkus lumus study...siang malm pg ptg,mesti study je,,mmg citer2 nk masuk U,....tp biler da kat u,x larat la pulok nk study je..letih sngat,...tringin nak keje la pulok...adoiii...sabor jela.....pe pun, study la jugak....

Sunday, December 25, 2011

korang ader????

huuhuh..jgan jeles ye....aq dah ade twitter ok...saje je uat...ni sume sbab tension sngt ngan fb...sengal je..xley nk komen...tension kot...so pasni maybe lau ade pape aq twit je la ye..huhuhuhuh

Saturday, December 24, 2011

kenekan org...

hahahahaah.......first time aq smbut besday org kat uum ni dlm keadaan bersih..kalau tidak.....
mau bersepah kulit telur kat atas kepala....
kalau besday aq xpe..
ni besday org lain tp aq yg kene lebey...
kurang asam boi betui...
****************************************
td selebret besday spe tah...aq pnggil die sepet je..sbab mate die sepet..
dak sem 1..hahahahah
tp mlm ni aq x brpe mnyerlah kot kenekan org..penat la...
tp lau dtg mood giler aq..mmg menangis lah..hahahahaha.....
ingt lg mase besday munirah buncit....
aq bg mandi ngan sebaldi air serbuk kunyit...hahahaha
pdan muke temox tu..
hahahahahahah......
****************************************
ok lah pape pun hepy besdah kat kamu ye SEPET and fiq boyot....
pasni jgan nakal2 dah..korang da tue tau..dah boley kawen ..hahahahahahah
...huhuhuhuhuhuhu...hihiihihhi...








last2 pun aq menyerah la jugak....kesian bam keja



 aq, dah la die berat..hahahahahaha 




 hahahahahaah........


ni lah..kalau dah soh "pose"
fiq kalau bercereta abis bergerak semua nggota badan...
dada mesti la gerak skali...
saje nk tunjuk asset...
hahahahahahahaha

Sarapan......

arini aq terbngun awal...
aq kaget kerna jrang sekali mataku ini hndak melihat mentari dikala pagi menjelma..
tapi apakan daya, aq ikutkan saja kehendaknya.....
aq trus ke kamar mandi....wah sejuk bngat ni..adoiii
usai mandi ....~~~~~urkkk..~~~
perut ku berkeroncong irama yg jrang sekali aq dengari..
*ketawa sndirian...
lapar agaknya..
hurmm....siapa yg nak teman aq mkan ni...kalau biase aq ajak si Ira Azmi tu...
tp die da blik kg daa....
post kat fb lau2 ade yg nk teman makn..
tet..tett....msj kat fb masuk....tertera nama farhana hassan...
~~~ape la buudok boyot ni nak pagi2~~~~
"nak g makan x ?.bam temankan..."
yahoooooo.....ade temannn..
bergegas ,mndapatkan tas tngan lalu menuju ke cafe,,..
aq makan mee,kuehtiaw and bihun gorengg..huiiiyooooo
sedap meyh....
thank u bammm....
urkkkkkkkk~~~~~~~kenyang..
itu je yg nk citer..hihihihih

Thursday, December 22, 2011

LESTARI SIRI 2(USIM)

BEST WOOOO....SLALOO G JD PSERTA, KALI NI GIE JADI URUSETIA...MSE NK G TU,MMG TENSION GILER NGAN DREBER BAS UUM, IKUT SUKE ATY DIE JE NK BERENTI KAT MNE2..INGAT SENANG NAK HANDLE 5 BAS SKALI GUS UNTUK PERJALAN YG JAUH...SENGAL TOL..NASIB BAIK LA AQ DE ASSISTANT YG BERKALIBER...THANK U KAT HASYIM , DIN, TEH, AND RASYADAN....BERTOLAK PAGI LAM KOL 8.30 N SAMPAI KAT AKEDEMI KEPIMPINAN PENGAJIAN TINGGI,NEGERI SEMBILAN LAM PETANG...BAPAK LA PENATNYERRRRR.........BILER DA SMPAI KMI ENJOY LA PULAOK..BIA HEP YG HANDLE...TP SERIUS AQ CKP MMG BEST BEKERJASAMA NGAN HEP...ADE GIVE N TAKE...HUHUHUHUH....THANK KAKJA, KAKNIK ,KAKZILA, EN ROSLEE, NGAN LECTURE SRI UNIMAS EN APIT....



Wednesday, December 21, 2011

bluekkk....

haiyo da lme x update blog.....bz bngat ngan assgmnt pastu serindit plak slow...adoiiii...tension giler...lagi seminggu nk exam...aq da nk stat uat preparation ni...soklan makin susah plak tu,,..nak xnak kene jawab la jugak...adoiii....busannnnn...!!!!!!!!
da tlanjur busan...best gak tngok pic2 lame...
 teringat mse boria ....x sangke boley menang...kmi blatih 2 hari je kot....pastu baju kami lak uat dri kain hisan dewan TM je..sedey,xde sponsor....tp mse g bertanding ade org puji...cantik...sewa kat mne?...hahahah....








ni mse gotong royong time biler tah...x ingat...
 fiq ajar lain kami uat lain..hahahah...bam pun nk kurus jugak...xbley blah


teater usang

Monday, December 19, 2011

Surat CINta...hahahaha..2005/2006


ngah syok2 kmas meja,..aq terjumpe dairi lme aq...biler bukak je bersepah surat....biler ku perhatikan betui...."aiii mcm knel je....hahahah"....x sangke kot,aq simpn lagi semue surat2 sidia...surat2 tu mase aq tingkatan 5 kat SEKOLAH MENENGAH TEKNIK MUAR....kenangan terindah kot....tp mmg old skul abis,main balas2 surat je...yela..time tu mne lyan fb2 ni..dok asrama...haiyooo..indahnyer mse tu,...tp mungkin faktor jarak, hubungan kmi senyap cmtu je..bese la cinta monyet...hahahahahhaha



jiwang kot ayat2....kmi cintan-cintun time dulu mmg kne cmni..hahahahaha

ni kalau bace balik ni mau tergelak kot....


prep 5 ni untuk dak aspuri je..bilik ni pun mmg lam aspuri je.....tahun pun ade lg tu...mse tu aq ting 5..
siap miss2 la u all..tp skunk ni...lau rindu je boley call or fb..kmi dulu nk kne tunggu lam kelas bru bleh jumpe....sbab ex-gf aq boodak class aq..hahah..biler cikgu mengajar mate dok pandang die je..tu yg x fhm pe yg cikgu ajar..hahaha.....

Saturday, December 17, 2011

kosong .......penuh & gumbiraa.......sedey......sunyi....dontforgetme....

KOSONG......

mule2 masuk uum aq ingat dtg sini nak blaja je...almaklum la,aq satu2nyer family aq yg berjaye blajar smpai thap ni..alhamdulillah.....tp bile da lma2, aq da mula balancekan ngan social life...ok la tu...tp stil KOSONG sbab aq xtau ape sal universiti ni...kengkwan pun same gak...aq kawan ngan semue org, tp still rase KOSONG......


PENUH & GUMBIRA....= p

dah masuk sem due, jadual aq jd padat. course aq mmg kne amik 7 subjek setiap sem,bru bley konvo ngan 3 thun je..pastu lam mase yg sme aq bley plak jd JPMDPPTM kat dpp aq..cmner la dorang boley pilih aq, tpkan muke rupe aq...mesti dorang ingat aq ni korean..hahahaha...

biler sem 3, hidup aq lg penuh sbab knal ngan cheq kema , masaisa mamas , daus n husna...yg daus ngan husna tu mmg da kenal,tp biler tmbah lai 2 cik tembun tu, lg penuh la hidup aq......masing2 de keunikan masing2......
1.kak mas....lau lepak2 mesti than nafas...*cover perut....hahahahaahaha
2.kak kema...lau die x bercakp, mulut tu mesti terbukak je...*nk makan je tau..hahahah
3.husna...bodak sorang ni lain skit, ganas2 lembut..yg bestnyer die ni independent..salut la kat kamoo....
4.daus..ini lg special...x pnah aq jumpe org cm die....mmg agak lembut skit, tp klau bab2 motivasi..hushhh..toksah ckap la..hebat kot...pengalaman bnyak kot..

so, dorang la adik beradik aq kat UUM ni...GUMBIRA SESANGAT....

SEDEY & SUNYI...

bile aq sem 4 plak...kak mas n kak kema da abis blaja...rase cm hilang je due2 tangan aq...mne x nyer, segala ape yg aq nk lakukan dorang mesti ade skali, dorang la yg banyak bg nasihat dan blasah aq lau aq uat jahat..lau nk hukum aq,dorang mesti target lemak aq..adoiii..lme2 bley kurus kaot lau hary2 kne cubit lemak..huhuu......tp biase la setiap pertemuan mesti ade perpisahan.....mmg la sedey, tp xkan la nk tunjuk lak..huhuuh...cover beb..tp ade skit sayu dalam hati ni..

masuk sem 5 plak...daus nak husna plak abis blaja....lagi la pulak rase cm due2 kaki aq hilang...dorang ni la yg slalo bwak aq jalan walaupun aq xnak...dorang jugak la yg knalkan aq ngan bumi kedah ni...aq ni mmg jnis mlas nk kuar...tp dah lepak ngan dorang..ape2 pun bley...hadoii..sedey2....semua adik bradek aq da tinggalkan aq...tinggal la aq sorang2 kat UUM....

aq da jarang dok dpp, slaloo join projek2 HEP...g sana g sinu....lau dok dpp, aq bukan bley jumpe kak mas , kak kema , hus n daus pun..hurmm,....mmg dorang de msj n tepon, tp x same ngan bercakap depan muke,,,....winduuu,..... SUNYI....


ni la kak kema n kak mas..."PENUH" kan dorang

suatu hari nanti  lau aq dapat jumpe dorang lagi....aq nk bisik kat tinge dorang yg jgan penah lupe nama aq...AZHAR MOJAKO...tu je....klau dorang ingat nme tu, mcm2 ttg aq dorang akan ingat....huhuhuh...sedey2 la pulak.....

Hanis Sengsara la ko..hahahahahaha


hihihihi....ini lah KESENGSARAAN lau tido kat bilik aku...huhuhuhu...sory anis.

 ni "pose" tido ala2 tarian balet gitu...agak2 la kan pe yg die ngah mimpi..
ini belum lagi lau aq rakam die berdengkur..hahahah....
......
....tpkan lau korang tengok dekat2,muke die comel sangat cm beruang panda..blukkkkk

......ni kalau die tau ni mampos la aq ngan rumet aq kne blasah...ampunnn

ni mau seminggu x tegur kalu di tau...
pepun anis oiii...jgan marah2 ye..saje nk gurau je...


....ok sngat coz aq x amik pic yg kat bawah tu...hahahah...bisa mimpi ngeri dong....hahaha...


**make-up artis = azhar Mojako
**photographer = hashim Mochiko.


P/S...rumet aq pun terpakse terlibat..hahahah

Friday, December 16, 2011

PERSEMBAHAN KHAS...."WONDERPOND"



mempersembahkan.......WonderPond.....hahahahhahah

 hambik ko...!!!!
meh aq citer skit ye sal grop ni...hahah
..kmi ni bukanyer ape,grop ni ditubuhkan ngan x sengaje....mlm rehearsel untuk malam kebudayaan esoknyer tu, aq nengok persembahan dak sem 1 cam serius je semue....
pikir punyer pikir.....
dapatlah idea nk uat persembahan nii....
mule2 agak malu nk uat latihan...tapi berkat doa dan usaha yg gigih,berjaye jugak buat....hahahaha...ayat suci sangat.....lagu yg kmi uat lagu korea tu "geegee" ang "basanova"....sayng la sape x dtg malm tu....hahahahaha....


kalau u all nk tau yg pakai bunge biru tu la mak hayam kamiii....hahahaahah......


.........yang x bley bla tu, camner la boley terkuar step terkangkang mengundur...adoiiii...poning aq....






tp semue ni just gurauan je....
kmi x buat pun mende2 cmni...
just nk hapy2 je..
jgan marah ye....huhuhuuh


......i'm soryyyyyy.......

......... tapikan lau korang nk booking...
i rokemen kan yg sebelah kanan ni...jambu je...hahahahaaha.........




.......hapy sokmo lah....

JOB INTERVIEW

     korang tauu.....inilah saat yg paling mendebarkan...aq praktis banyak kali...tp last2 bile kne interview mende lain yang aq jawab...hadoiiiiii.....lau dalm BM boley la aq cincai2 je..ni dalm BI kot.....nasib baik pensyarah aq ok je...nasib2...yg tengah ni lec aq....tengok la die "pose"..kalah NORA DANISH ok........pensyarah yg sporting la....da mcm mak2...die fahm bebenor la kalau ngan prangai kmi...hahahah..thank madam fahainis...


Yg lg sorang tu kmi panggil cik SALWA....muke x tahn gelak...ade ke patut mase amik gambo pensyarah tanyer aq,"AZHAR DO YOU LIKE EAT SEAFOOD"...HADOIIIIII~~~~~....die tnyer sbab aq tinggi sangat katenyer...








yang ini pulok awek member aq...name beliau CIk WaNi...budak ni sengal2 ubi....hahahaah...lau die tau aq kutuk die,mampos aq kne karate,...hiappppp.....!!!!....

SO SEGALE PROSES INTERVIEW TU BERJALAN LANCAR....LALALALALALALAALALALALAL

Dinner Permata Selatan (Adhoc Johor)

thank u very much to Fahmi and all of Adhoc Johor coz 
invite me and secretariat 1 Malaysia jd guest korang........
best giler...tp lapar,lme sngat tunggu TERAJU bg motivasi...hahahah....
dah la gelap nasib baik aq x tido..
yang cik shahrin dah muke lain...die ngan cik izwan kene attent program lain..mengelabah masing2...
cmner pun lam kol 10 lebih tu dorang pun stat la makan...

1. persembahan zapin...best jugak,tngok la sape yg mengajar...*si mala..cume agar terabur skit..huhuhuhuhu....abis la mngamuk cik shahrin.

2. persembahan nyanyian....memang tangkap leleh la...dak laki tu nyanyi lagu "keroncong untuk ana".....ni kalau si fiq af tengok mesti angkat spender putih...hahahahah..

3. persembahan akustik...mmg akustik la sngat....dua org main gitar follow lagu kat audio...mule2 celaru lame2 masuk la jugak...hehehehe....tu belum aq yg petik,mau terabur semue key...silap arybulan, terabur kasut naik atas pentas...kuikuikuikuik.... 

time mkan yg x bley bla, tau la aq mkan kat VVIP, tp org yg serve kat aq tu bgi nasi sikit je..kureng asam boi betui....xpe2, ade alsan nk diet...hahahaha.....
tp yg paling seronok mase balik dpp...moon mmang kene teruk la dalm bas...tau2 je la kalu aq n din n lifah bergabung.....x senang duduk die lam bas tu...hahhaha.....klakor2.....so tu je xtvt yg aq uat malam ni...yg selebihnyer rahsie...peh cam lgu datok siti la pulak...hahahahaa



KULN - PWTC

halossss....

arytu ngah syok2 dok lepak kat bilik..
trut..trut..
aq : ye sape ni?
HEP : ni azhar kan?..kami nak soh kamu n cue pergi ke PWTC jumaat ni ade perjumpaan Kelab Umno Luar Negara...
..........pastu bncang2 punyer bincang...aq pun pegi la ngan member aq ni..
program kat sne x pdat langsung..
smpai je trus de dinner..
sok malam pun just dinner je..
ary last bru la padat skit..
tp tujuan aq g sane sbab nak jalan2 je.hahahaha..
second day we all jlan smpai kat sunway, ingt nak g main ice skating la konon..skali penuh da..
ingat da nk balik,,tp lupe plak yg membe aq sorang ni kaki shoping..kalah pompuan...ko tanyer je kat die ape kad butik yg die
xde...hahah....ahli kot...
penat nak mampos lyan si boodak tu...


dalam bilik pun jd ok...hahahah...









semangat kott.....hahahah


Friday, August 19, 2011

bosan....!!!!

pade suatu hari,aq sangat bosan..biler aq bosan aq cube buat sesuatu yg boleh menghilangkan kebosanan dengan menaiki moto yg suda bosan ku parking bosan di bwah pokok rambutan yang bosan untuk berbuah lagaknyer.....aq cube stat moto yg bosan nak idup..aq dengan bosan nyer.....arghhhhh...bosanyerrrrrrr

Wednesday, February 9, 2011

gue kelammmsssss.......

hooorayyyy...


ni bru skit t aq upload lagi....siap mse mandy lagi...hahahaha

Tuesday, February 8, 2011

yahooo....berjaye gak aq buat blog.....

hari ni tepat kol 3.50pm...dengan bantuan latip gaga n adli oppa,aq berjaye uat blog sendiri...slame ni negok blog org je..meriah-riah...